måndag 21 januari 2013

Sambalkyckling

Vår ICA affär hade extrapris på kycklingfiléer. I röd/vit påse. De passar utmärkt till att göra sambalkyckling på i långpanna. Enkelt också. Gör man på två påsar så har man till matlådor för en lång tid framöver. Man kan ha det till ris, pasta, grönsaker eller i tortillawraps med sallad. Vad du vill.

2 msk soja
2 tsk sambal oelek
Vitlök om du vill
en burk skivade champinjoner om du vill. 
1 stor burk creme fraiche
5 dl grädde

Rör ner sojan och sambal i creme fraichen. Rör ner grädden. Jag brukar hälla lite i taget och vispa ner . Häller man all grädde på en gång blir det grynigt. Då blandar det sig inte lika bra. Lägg ut kycklingfiléerna på i långpannan. Häll såsen på. Sätt in i kall ugn och sätt på 150 - 175 grader i minst 90 minuter.

Skiva, tärna de överblivna fileerna och fördela såsen i matlådor.Går snabbt att värma i micron.
Urgott!

1 kommentar:

Jessica sa...

Funkar fint med kotletter, filé eller annat fläskkött typ karré osv osv. Bra bas, men gode kraftigt me grädden.