måndag 19 oktober 2009

Det rimmar illa

Tänder levande ljus nu på morron. Tänker ge mig själv en skön start på dagen. Kopplar in datorn och öppnar den. Det skär sej. Datorn i skenet av ljusen. Det ger definitivt ingen lantlig vintermorgonkänsla i det här stora köket. Nu är datorn svartaste ebenholtzsvart. Om den hade varit skinande vit kanske det inte skar sig så himla mycket som det gör nu?

Första eller kanske andra? snön föll efter midnatt nångång. Morgonen vart ljusare i ett enda slag. Av bara litelite snö. Eldat i spisen har jag oxå gjort på morron. Men nu känner jag att värmen sprider sig inte här i krypinet som det ska. Måste gå och kolla. Joodå, brasan brinner. Värmen funkar. Det e dax att börja ha innesockor på. Tofflor. Det låter så....mossigt. Urmossigt. Men nödvändigt här på vintern. Måste ordna något som är både varmt och halkfritt åt barnbarnen. Lilla mamman kommer också behöva sockor här.

Ska göra mig klar för besök på hälsocentralen. Fd vårdcentralen. jaja, de kan byta namn så mycket de vill....det är hursomhelst ändå dit man går när man inte är totalt frisk.

Ha en skön dag!

2 kommentarer:

norrskensflamman sa...

Lycka till på hälsocentralen.
Visst, tofflor låter mossigt men det är så skönt att ha dem på frusna fötter.
Rekomenderar dig att köpa fårskinnstofflor (finns även på bensinmackar)går att sy(limma) fast en sula under om man vill.Då håller de längre.annars vid dagligt anv håller de två tre år.
Fina julklappar är det ju oxå.

Ulliz sa...

Lycka till på V.C!!Pössen