Gott knäckebröd!
1½ dl dinkelmjöl
1½ dl majsmjöl (ej maizena)
1 dl solroskärnor
½ dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
½ dl pumpafrökärnor
En nypa salt, ev flingsalt
½ dl olivolja
2 dl kokande vatten
Över
smeten efter kavling: flingsalt,( och om man vill, annan krydda tex
rosmarin om man gillar det. Men det är gottgott även utan krydda)
Blanda
allt det torra med oljan och sen häll på det kokande vattnet och rör om
till en smet. Låt stå några minuter så det svalnar och sväller lite.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg ett till
bakplåtspapper över och kavla ut smeten åt alla hörn och kanter. (jag
använder inte ens kavel, jag plattar ut det med strykande rörelser med
händerna) Pöser det över kanterna så skär bort och gör en plåt till. Ta
sen bort det övre pappret, sprid ut flingsalt - och grädda i en timme i
150 grader. Låt svalna med ugnsluckan på glänt. Bryt i bitar. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar