måndag 15 oktober 2012

Frö-knäckebröd recept

Gott knäckebröd!

1½ dl dinkelmjöl
1½ dl majsmjöl (ej maizena)
1 dl solroskärnor
½ dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
½ dl pumpafrökärnor
En nypa salt, ev flingsalt
½ dl olivolja
2 dl kokande vatten


Över smeten efter kavling: flingsalt,( och om man vill, annan krydda tex rosmarin om man gillar det. Men det är gottgott även utan krydda)

Blanda allt det torra med oljan och sen häll på det kokande vattnet och rör om till en smet. Låt stå några minuter så det svalnar och sväller lite. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg ett till bakplåtspapper över och kavla ut smeten åt alla hörn och kanter. (jag använder inte ens kavel, jag plattar ut det med strykande rörelser med händerna) Pöser det över kanterna så skär bort och gör en plåt till. Ta sen bort det övre pappret, sprid ut flingsalt - och grädda i en timme i 150 grader. Låt svalna med ugnsluckan på glänt. Bryt i bitar. Njut!

Inga kommentarer: