Mjukt gott tunnbröd!
(Jag gjorde dubbel sats med bara en halv dl sirap och tre msk socker. Gillar inte söta tunnbröd. Det blev helt okej!)
50g smör
5dl mjölk
1/4 pkt jäst (ca 12g)
1 tsk salt
1 tsk hjorthornsalt
3 msk sirap
0,5 dl socker
2,5dl rågsikt
1,5dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
+ mjöl till utbak
Smält
smör och häll i mjölk, värm upp til 37grader. Smula i jästen i
degbunken och häll på degvätskan. Tillsätt salt, hjorthornsalt, sirap,
socker, rågsikt, graham och rör till en slät smet. Häll i vetemjölet och
kör i köksmaskin i ca 10 minuter.
Låt jäsa i 45min-1 timme
Stälp upp på mjölat bakbord och dela degen i 14 lika delar, rulla till bullar och kavla ut med kruskavel.
Stek i TORR stekpannan ca 3minuter på varje sida (medelvärme)
Klart!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar