måndag 15 oktober 2012

Mjukt tunnbrödrecept

Mjukt gott tunnbröd!

(Jag gjorde dubbel sats med bara en halv dl sirap och tre msk socker. Gillar inte söta tunnbröd. Det blev helt okej!)

50g smör
5dl mjölk
1/4 pkt jäst (ca 12g)
1 tsk salt
1 tsk hjorthornsalt
3 msk sirap
0,5 dl socker
2,5dl rågsikt
1,5dl grahamsmjöl 
7 dl vetemjöl
+ mjöl till utbak

Smält smör och häll i mjölk, värm upp til 37grader. Smula i jästen i degbunken och häll på degvätskan. Tillsätt salt, hjorthornsalt, sirap, socker, rågsikt, graham och rör till en slät smet. Häll i vetemjölet och kör i köksmaskin i ca 10 minuter. 

Låt jäsa i 45min-1 timme
Stälp upp på mjölat bakbord och dela degen i 14 lika delar, rulla till bullar och kavla ut med kruskavel.

Stek i TORR stekpannan ca 3minuter på varje sida (medelvärme)

Klart!!

Inga kommentarer: