måndag 30 januari 2012

Trygghet, värde, existens.....

Att vara trygg med sig själv, i sig själv och med vad man gör är grunden för en bra relation med resten av världen. Det kan varken pengar, materiella ting eller andra personer fixa åt en. Att kunna inse och acceptera att vi alla är olika, tycker olika och lever olika är också en del av det. Liksom att bestämma sig för vad man vill lägga sin energi och ork på. Små detaljer eller helheten. Vad är futtigt och vad är viktigt. Sunt förnuft hjälper också långt. Att vara intresserad och nyfiken är också en god egenskap. Med respekt för integritet förståss.


Var och en avgör själv hur det ska komma att bli. Det roliga eller kanske också svåra är att man blir aldrig färdig. Vi alla utvecklas hela tiden. Jämt. Det finns alltid något nytt. En annan vinkel, En annan bakgrund. En annan varelse. Tusen - Millioner - Något - Nytt.

Att kunna och veta ALLT. Hu! Då tar det ju stopp. Då är det kört, för något sådant existerar ju inte.

Ohhh, det började dra kallt kring fötterna. Mojo har tydligen stått vid dörren och väntat på att jag ska släppa in honom. Han tog saken i egna händer. Jahapp, jag har en katt som öppnar ytterdörrar också. Inte bara tvättmaskinsluckan, andra luckor och dörrar. Ytterdörren, den stora, tunga och rejäla! Helt sonika öppnat dörren och promenerat in. Va bra! eller?..Hmm. Fina Mojo. "Duktig katt reder sig själv!" verkar vara hans valspråk idag.

Må så gott! Vad ni än pysslar med.....

Inga kommentarer: